Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
25.000 Forint feletti vásárlás esetén INGYENES kiszállítás!

3 tipp a terhességi csíkok kialakulása ellen

3 tipp a terhességi csíkok kialakulása ellen

A várandósság során testünk hatalmas átalakulásokon megy keresztül ahhoz, hogy méhünk gyümölcsének fejlődéséhez tökéletes helyet biztosítson. Ha hiszed, ha nem, még a szerveink is új helyet keresnek maguknak egy időre, hogy elegendő teret nyújtsanak babánk növekedéséhez, így nem meglepő, hogy testünk más részei is változnak ezidő alatt, mint például a bőrünk.

Az emberi bőr három rétegből áll, ezek pedig a hám, az irha és a bőralja. Az irharéteg az, ami a kollagén rostokat rejti, melyek a rugalmasságért felelős kötőszövetek. A női testben ezek a rostok keresztirányba futnak, mégpedig azért, hogy a pocakon lévő bőr képes legyen a várandósság alatt kellőképpen megnyúlni, majd visszahúzódni. Ha a kollagén rostok meggyengülnek, akkor a bőr tágulási képessége is romlik, ezért a mélyebb bőrréteg megrepedhet, azaz striák alakulhatnak ki. Ezek a repedések kialakulásukkor pirosak vagy lilák és rendkívül érzékenyek. Idővel fokozatosan elhalványodnak és kifehérednek, viszont a bőr ezen részei mindig érzékenyebbek lesznek, könnyebben besebesednek. A terhességi csíkok a has mellett a fenéken, a combon és a melleken is megjelenhetnek, hiszen ezek a területek is érintettek a méretváltozásban, így érdemes rájuk is figyelmet fordítani. A striák megjelenésének genetikai alapja is lehet, ha a családban korábban már előfordult kialakulásuk, akkor nagy valószínűséggel hozzánk is bekopogtatnak majd, de emellett a mozgásszegény életmód és a nem megfelelő táplálkozás is a megjelenésükhöz vezethet. A terhességi csíkoktól utólag teljesen megszabadulni lehetetlen, mivel a károsodás nem a felső, a sejtcserélődésnek köszönhetően könnyedén regenerálódó szövetekben jön létre, így a megelőzés a legcélszerűbb módszer.

No de mivel is kerülhetjük el, hogy a striák meglátogassanak bennünket?

1. Hidratálás

Az emberi test 70%-a víz. Ezt az információt sok helyen láthattuk már, azonban azt nem mindenki tudja, hogy ebből 7-8 liter a bőrünkben található. A víz egy része gél formájában, egy része pedig folyékony formában található meg a bőr rétegeiben. Ha testünk dehidratált, az a bőr mélyebb rétegeire is hatással van, így a rugalmasságért felelős rétegekre is. A folyamatos hidratálás, a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás ebből kifolyólag elengedhetetlen ahhoz, hogy bőrünk tökéletes állapotban maradhasson a terhesség alatt és után is. A napi ajánlott mennyiséget - azaz legalább 2-3 liter vizet - így tehát nem csak egészségünk megőrzése érdekében érdemes elfogyasztanunk, de a terhességi csíkok kialakulásának elkerülése érdekében is. Ha az ajánlott vízmennyiség nagy mértékben eltér az általunk fogyasztott adagtól, érdemes valamilyen applikáció segítségével kiküszöbölni ezt. Már több különböző alkalmazás közül válogathatunk, melyek segítenek mérni a vízfogyasztásunkat, és bizonyos időközönként jeleznek is, hogy pótoljuk a hiányosságot.

2. Vitaminok és tápanyagok

A megfelelő tápanyagbevitelre és a fontos vitaminok pótlására várandósság alatt egyébkét is is érdemes különösen odafigyelnünk, emellett azonban bőrünk karbantartását is segíthetjük vele. A fontosabbnak vélt A és C vitamin mellett, ilyenkor az E és F vitamin fogyasztása is ajánlott. Emellett érdemes minél több zöldséget, gyümölcsöt, olajos magvat, halfélét, és teljes kiőrlésű gabonaterméket illesztenünk az étrendünkbe.

3. Stria elleni krémek

A terhességi csíkok elleni krémeket a striák kialakulásának megelőzésére fejlesztették ki. Ezek a krémek gondoskodnak bőrünk külső hidratáltságáról, valamint regeneráló hatással is bírnak. Segítségükkel bőrünk megőrizheti rugalmasságát, így pocakunk, mellünk folyamatos növekedése mellett sem kell aggódnunk, hogy a kötőszövetek nem fogják bírni a gyűrődést. Habár a negyedik hónap környékéig még nem igazán tapasztalunk lényeges növekedést, a krémek használatát már érdemes elkezdenünk, hiszen a megelőzés lényege az, hogy előre gondolkodjunk és felkészüljünk a lehetséges gondokra, akadályokra.

Te felkészültél?

Amennyiben kérdésed lenne a terhességi csíkok elleni krémekkel kapcsolatban, keress minket bizalommal a hellomamiwebshop@gmail.com e-mailcímen vagy üzleteink egyikében.

Az oldal tetejére