Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
20.000 Forint feletti vásárlás esetén INGYENES kiszállítás!

Terhesen az oltár előtt – Ma már nem ciki!

Terhesen az oltár előtt – Ma már nem ciki!

Korábban sokakat megbotránkoztatott, hogyha a menyasszony már domborodó pocakkal állt az oltár elé, az ara igyekezett olyan ruhát választani, mely elrejti a hasát, próbált feltűnés nélkül kimaradni a koccintásokból, azonban nem kell aggódni, mára már szinte teljesen elfogadottá vált, hogy úgy álljunk oltár elé, hogy szívünk alatt méhünk gyümölcsét hordozzuk.

Napjainkban egyáltalán nem ritka, hogy teherbeesés után kérik meg a leendő anyuka kezét, az is megesik, hogy az esküvőszervezés alatt derül ki, hogy babát várunk, sokan pedig már akár 1-2 babával is gazdagabbak, mire úgy döntenek párjukkal, hogy szeretnének összeházasodni. Ha valaki terhesen készül oltár elé állni, van néhány kérdés, gondolat, ami azonnal átfut az agyán, és vannak olyanok is, melyek eszébe sem jutnak egészen a pillanat elérkeztéig. Nézzük is meg melyek ezek!

Mikorra érdemes szervezni az esküvőt?

Ha már biztosan tudjuk, hogy babát várunk, tisztában vagyunk azzal, hogy nagyjából mikorra várható, és még nem választottuk ki az időpontot, érdemes úgy kalkulálni, hogy az esküvő a terhesség 6-ik vagy 7-ik hónapjára essen. Ilyenkorra általában már elmúlnak az általános rosszullétek, viszont pocakunk még nem gömbölyödik annyira, hogy kényelmetlen legyen mozogni, sétálni, vagy akár könnyeden táncolni vele. Ha még nem szeretnénk mások tudtára adni a baba jövetelét, természetesen korábbra is időzíthetjük, azonban ilyenkor számolnunk kell azzal, hogy esküvőnk nem feltétlenül a boldog pillanatoktól és szép emlékektől lesz emlékezetes, hanem attól, hogy igyekszünk titkolózni mások előtt, valamint elfojtani esetleges rosszullétünket.

Milyen esküvői ruhát válasszak?

Ha még csak apránként gömbölyödik a pocak és a mellek, a hagyományos esküvői ruhák közül is választhatunk egy olyan verziót, mely minden szempontból kényelmes számunkra, azonban érdemes figyelnünk arra, hogy a ruha varrónő segítségével könnyedén állítható legyen, vagy tegyenek félre számunkra egy nagyobb méretű darabot, hiszen nem tudhatjuk, mennyit fog még nőni a hasunk. Ha már nagyobb pocakkal állunk oltár elé, egy elegánsabb kismama ruha lesz a tökéletes választás számunkra. Habár ezek a ruhák nem keltenek olyan hatást, mint a hercegnőké, mégis rendkívül elegáns megjelenést biztosítanak számunkra mind a rövid, mind a maxi verziók. A megfelelő kiegészítőkkel megspékelve, tökéletesen beállított hajjal és varázslatos sminkkel mesebeli megjelenést érhetünk el. De, ami még ennél is fontosabb, az az arcunkról sugárzó boldogság, (mely egyszerre származik az adott pillanat örömeitől és a leendő anyaság boldogságától) ami garantáltan a legszebb menyasszonnyá varázsol bennünket! A ruha színével kapcsolatban sem kell félnünk, ha úgy szeretnénk, mi is lépkedhetünk fehér ruhában az oltár elé! A hagyomány szerint a fehér a tisztaságot és a szüzességet elképezi, így ezt alapul véve terhesen más színt lenne illendő viselnünk az oltár előtt, azonban mára már a fehér szín teljesen összeolvadt az esküvőkkel, annak ellenére is, hogy igen ritka napjainkban, hogy valaki „tisztán” megy férjhez. Ebből kifolyólag, ha mindenkinek szabad, nekünk is, nem kell emiatt kellemetlenül éreznünk magunkat, ez a mi nagy napunk! Az új asszony színe hagyomány szerint a piros, a szerelem és a hűség jelképeként, de egyre elterjedtebb az is, hogy az ehhez közel álló, lila vagy rózsaszín szín mellett döntenek. Emellett manapság megesik az is, hogy a hagyományt teljesen figyelmen kívül hagyva az esküvő színeihez passzoló ruhácskát választanak, így ilyen téren sem kötelező ragaszkodnunk a hagyományokhoz, kedvünk szerint választhatunk.

Mire érdemes még mindenképp odafigyelni?

Az alapvető esküvői feladatok mellett a várandósság miatt számolnunk kell néhány egyéb dologgal is. Ilyen például az, hogy ruhaválasztásnál ügyeljünk arra, hogy könnyedén el tudjunk benne szaladni a mosdóba. A cipő kiválasztása sem utolsó szempont, hiszen kismamaként egy lapos darabot érdemes választanunk a kényelem szempontjából, valamint érdemes a cipővásárlást az utolsó pillanatokra hagynunk, hiszen a terhesség lábunkra, elsősorban bokánkra is hatással lesz. Ha biztosra akarunk menni, kiválaszthatunk előre néhány pár cipőt, ami jelenleg kényelmes és illik is a választott ruhához, és ezekből eltetethetünk egy-egy nagyobb méretű darabot, hogy az esküvő előtti utolsó héten válasszunk közülük. Ugyanilyen méretproblémákba ütközhetünk a gyűrű kapcsán is, így, ha már megvásároltuk a karikagyűrűket, érdemes a méretre igazítást az utolsó hetekre tartogatni, hiszen ujjaink is megvastagodhatnak kissé, mellyel, ha nem számolunk, a ceremónia során igen kellemetlen meglepetésként érhet. A menüt mindenképp úgy alakítsuk ki, hogy legyenek köztük számunkra is kívánatos ételek. Ha a terhesség során azt vettük észre, hogy bizonyos ételek nem esnek jól, érdemes ezeket az esküvő napján is kerülni, valamint a násznéppel ellentétben az alkoholról is le kell mondanunk, de ínycsiklandozó alkoholmentes koktélokkal és finom gyümölcslevekkel kárpótolhatjuk magunkat!

Ha bármilyen kérdésed lenne a kismama ruhákkal, kiegészítőkkel kapcsolatban keress minket bátran elérhetőségeink egyikén!

E-mail: hellomamiwebshop@gmail.com

Tartalomhoz tartozó címkék: kismama esküvői ruha
Az oldal tetejére