Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
25.000 Forint feletti vásárlás esetén INGYENES kiszállítás!

Segítség, kismama vagyok! Avagy élet a 2 csík után

Segítség, kismama vagyok! Avagy élet a 2 csík után

Csak telnek a másodpercek, majd a percek, rengeteg időnek tűnik, de lassan végre előttünk van...Tisztán látható a két csík, amire vártunk, a terhességi teszt bizony pozitív lett. Rengeteg gondolat váltja magát a fejünkben, izgalom, boldogság, várakozás... Az elménkben történő cikázást szinte követni sem tudjuk, száguldoznak a gondolatok és ez nem is meglepő, de lassan meg kell próbálnunk elcsendesíteni őket, és végig kell gondolnunk mik is az első és legfontosabb lépések. Ha már nem az első gyermekünket hordjuk a szívünk alatt, akkor valamivel rutinosabban tudjuk kezelni a helyzetet, azonban, ha ez az első várandósságunk, akkor érdemes utánajárnunk, hogy hogyan tovább.

Első lépések

A legfontosabb teendőnk a pozitív terhességi teszt után az, hogy felkeressük a nőgyógyászunkat, aki így a 6-7. hét környékén elvégezheti a terhességi vizsgálatokat és megerősítheti a várandósságot. Ezután fel kell keresünk a körzeti védőnőt is, aki tájékoztat a következő lépésekről, és végigkísér minket a várandósság folyamatán. Az első látogatás a védőnőnél mindig különleges alkalom, hiszen ekkor regisztrálnak minket a kismamák közé és ekkor készülnek a különböző vizsgálatok és felvételek is. Emellett kérdéseket tesznek fel a családunkban előforduló betegségekről, valamint az életvitelünkről. Ilyenkor kérdezhetünk is a védőnőtől, bármit, ami eszünkbe jut vagy foglalkoztat, szívesen válaszol minden kérdésünkre.

Hogyan tovább?

Az első vizsgálatokat követően részletes útmutató fogunk kapni arról, hogy mik a további lépések, mikor kell újabb kontrollra mennünk, milyen vizsgálatok következnek még és mikor, milyen készítmények szedését javasolják, milyen szempontokat kell figyelembe vennünk a várandósság során stb. Ezeknek az útmutatásoknak köszönhetően könnyedén tudjuk követni az eseményeket, tudjuk magunkat tartani egy ütemtervhez, így valamennyire fellélegezhetünk, hogy nem egyedül kell megoldanunk mindent, és nem magunknak kell utánajárnunk az összes apró részletnek.  Ezek mellett azonban egy problémamentes terhesség alatt is érdemes a kötelező vizsgálatokon felül havonta egyszer elmenni a nőgyógyászunkhoz. Ez azért fontos, mert legalább 4 orvosi pecsétnek kell egy hónapban szerepelnie kiskönyvünkben ahhoz, hogy megkaphassuk a megfelelő támogatásokat az államtól. Emellett az ultrahangos szűrővizsgálatoknál is figyelnünk kell, hiszen az első ultrahangos szűrővizsgálatot (Down-kór szűrés) ultrahang szakorvos vagy szanográfus is végezheti, a másodikat azonban csak szakorvos. Az orvosi és védőnői segítséggel könnyedén átlendülhetünk a dolgok nehezén, így már csak magunkban kell rendeznünk a gondolatokat, valamint párunkkal együtt megálmodni a jövőbeli terveket.

Belső gondolatok

Habár az első lépések és a folyamatos támogatás nagy terhet vesz le a vállunkról, ettől függetlenül még az érzelmeinkre igencsak nagy hatással vannak a történések. Úgy érezhetjük, hogy a feje tetejére állt a világunk, folyamatosan új dolgok történnek, mi pedig nem tudjuk követni a gyorsan változó eseményeket, viszont a kezdeti nehézségek és rohanás után, lassan megszokjuk az új rendszert, felvesszük azt a tempót, amit szükséges, hogy minden a helyére kerüljön és elkezdjük élvezni az előttünk lévő új utat. Ha a gondolatainkról van kivel beszélnünk, az mindenképp nagy segítség, így bármilyen butának gondolt kérdésünk is van, tegyük fel azt az orvosnak, védőnőnek, az érzéseinket, aggodalmainkat osszuk meg párunkkal, hiszen ez számára is egy új élmény, a család támogatását pedig fogadjuk örömmel, akkor is, ha kicsit túlzásnak érezzük. Tanácsok, tippek és aggódó szavak mindenhonnan érkezni fognak felénk, azonban fontos, hogy saját magunkban bízzunk és önmagunkat hozzuk egyensúlyba, hogy a várandósság alatt boldogok, kiegyensúlyozottak lehessünk.

Beszerzési lista

Ha már úgy érezzük, hogy minden sínen van, és tudjuk követni az eseményeket, érdemes fokozatosan felkészününk a szülésre, valamint a babával való életre. Nem szabad mindent elkapkodni, akármilyen hihetetlen is, de van időnk, haladjunk logikai sorrendben. Berendezhetjük persze a gyerekszobát és beszerezhetjük a legfontosabb kellékeket és kiegészítőket is, azonban fontos ügyelnünk arra is, hogy a várandósság alatt nekünk is meg legyen mindenünk, akár a szükséges ruhákról, akár a testápolási kellékekről legyen szó. Ha szeretnénk pocakunk és melleink állapotát megtartani, akkor bizony az ehhez szükséges lépéseket is meg kell tennünk. Emellett arra is fel kell készülnünk, hogy a kórházba miket viszünk magunkkal, mire lesz szükségünk nekünk, a picinek és az apának. Amikor adódik rá alkalmunk, érdemes egy részletes listát készítenünk a beszerzendő dolgokról, melyet akár fontossági sorrend szerint is rendszerezhetünk, így fokozatosan szerezhetjük be a dolgokat.

Hellomami Tipp!

Elsőként beszerzendő ruhadarabok: kismama melltartó, kismama nadrág

Ha bármilyen kérdésed lenne a kismama ruhadarabokkal, kiegészítőkkel, vagy baba-mama termékekkel kapcsolatban keress minket bátran elérhetőségeink egyikén!

E-mail: hellomamiwebshop@gmail.com

Az oldal tetejére