Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
25.000 Forint feletti vásárlás esetén INGYENES kiszállítás!

Kisfiú vagy Kislány? - Hiedelmek a pocak formákról

Kisfiú vagy Kislány? - Hiedelmek a pocak formákról

A legtöbb kismamának legfőbb vágya, hogy minél hamarabb kiderítse gyermekének nemét, hiszen így hamarabb választhatnak számára nevet, időben elkezdhetik berendezni a babaszobát, tervezgetni a jövőt. Csöppségünk neme általában már a 14-16. hétben ultrahanggal is könnyedén megállapítható, viszont attól a pillanattól, hogy tudomást szereztünk pocaklakónkról ez még egy nagyon távoli pontnak tűnik. Ha megkérdezzük rokonainkat vagy elkezdjük böngészni az internet bugyrait, számos évtizedes néphiedelemmel találkozhatunk, melyek segítő kart nyújtanak felénk babánk nemének megállapításával kapcsolatban, azonban ezeknek többsége nem megalapozott, így tényleges következtetést nem érdemes levonni belőlük.

Sokak szerint árulkodó jel lehet az, hogy milyen ételeket kívánunk a terhesség alatt, ha fiút várunk, akkor inkább a sós ételek után vonzódunk, ha lányt várunk akkor pedig az édesebb falatokat kívánjuk meg. Árulkodó jel lehet az is, hogy vannak-e reggeli rosszuléteink vagy sem, ha igen, akkor kislányunk lesz, ha nem, akkor kisfiunk. Az arcbőr állapotáról is szólnak mondások, melyek szerint a bőrhibák előtérbe kerülése a lány babák várásakor jellemző, ha pedig letisztult, kisimult az arcunk a terhesség alatt, akkor fiút várunk. Ezen hiedelmek tudományosan nincsenek alátámasztva, viszont senkinek sem ártunk vele, ha egy kicsit elszórakoztatjuk magunkat egy kis vizsgálódással, találgatással, amíg el nem érkezik az ultrahang ideje.

A legnépszerűbb hiedelem a pocak formájával kapcsolatos, ebben szoktak a legtöbben bízni, ezt érzik a legpontosabbnak a kismamák a várakozás során. Amennyiben pocakunk inkább hegyes, oldalunkon és hátunkon pedig nem észrevehető a változás, akkor a mondás szerint kisfiút várunk, ha pedig pocakunk formája mélyebben van és széles, akkor kislányt. Habár sokan hisznek a pocakforma tesztben, amerikai tudósok szerint ez az elmélet teljesen hibás, hiszen a pocak alapformájára az edzettségi szint van a legnagyobb magyarázattal, valamint a baba elhelyezkedése is befolyásoló lehet, valamint az, hogy hanyadik terhességünkről van szó.

Nézzük melyik lehetőség, hogyan befolyásolhatja:

Edzettségi szint hatása a pocakformára

A hasizom szerepe igen jelentős a terhesség alatt, hiszen ezek segítenek tartani a baba súlyát. Az edzett, feszes hasizmok erősebben támogatják, jobban fogják a babát, így a pocak kevésbé dudorodik ki, valamint felfelé emelkedik, az oldalirány helyett. Az edzett hasnak köszönhetően így a pocakunk fomája olyan lesz, mint amilyet a hiedelem szerint a kisfiúk várásakor szoktak megállapítani. A kevésbé edzett személyek hasfala így értelemszerűen kevésbé tart, így náluk a szélesebb pocak figyelhető meg. Ha ennek az állításnak szereténk jobban utánajárni, csak nézzük meg a sportos influencerek, bloggerek, közszemélyek képeit az első terhességük alatt, ugye, hogy van benne valami?

A baba elhelyezkedésének hatása a pocakformára

Ha a szélesebb pocak okára szeretnénk magyarázatot, a baba elhelyezkedése lehet az egyik válaszunk, ugyanis a 26. hétig a baba vízszintesen fekszik. Ezután kezd fokozatosan átfordulni fejjel lefelé, készenléti helyzetbe, így a mozgolódással a pocak formája is változhat.

A terhességek számának hatása a pocakformára

Az első váranddóság után visszanyerhetjük eredeti alakunkat, azonban a hasizmunk már soha nem lesz olyan mint előtte volt. A testünknek rendkívül jó memóriája van, így a második terhesség során, amint megérzi, hogy elkezdtük a várandósságra jellemző hormonokat termelni, a hasizom és a szalagok elkezdenek megnyúlni, hogy felvegyék a babaváráshoz szükséges állapotot, így előre kifeszülnek, és ezáltal hamarabb látható lesz a pocak és valamivel lejjebb is kerül, mint az első várandósság során. A hasizom a további várandósságok során pedig fokozatosan lazábbra nyúlik, így egyre hamarabb lesz észrevehető a változás.

Te hiszel a pocakformáról szóló hiedelmekben, vagy inkább a tudományos kutatások győznek meg?

 

Ha bármilyen kérdésed lenne a kismamaruhákkal, nadrágokkal, felsőkkel, fehérneműkkel, szoptatós ruhákkal, baba-mama kiegészítőkkel kapcsolatban keress minket bátran elérhetőségeink egyikén!
E-mail: hellomamiwebshop@gmail.com

Tartalomhoz tartozó címkék: baba-mama pocakforma
Az oldal tetejére