Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
25.000 Forint feletti vásárlás esetén INGYENES kiszállítás!

A tökéletes babaváró és gender reveal parti kulcsa!

A tökéletes babaváró és gender reveal parti kulcsa!

Mind a várandósság, mind babánk születésének pillanata felér egy igazi csodával, melyet mivel is lehetne jobban megünnepelni, mint egy fantasztikus partival a család és a barátok körében? Habár a babaváró partik külföldön jelentek meg először, hamar átvettük ezt a különleges szokást, hiszen általuk egy csodás ünnepség keretében örülhetünk a legújabb családtagnak vagy különleges módon jelenthetjük be az új jövevény nemét. A bulit természetes szervezhetjük mi is, leendő szülőként, de kérhetjük egy rokon/barát segítségét is. Gyakran megeshet azonban az is, hogy a bulit meglepetésként szervezik meg nekünk.

Bárki is legyen a szervező, néhány dologra mindenképp érdemes odafigyelni a tervezés során! Nézzük, melyek ezek!

Időzítés

Mivel ez a buli a kismamáról szól, így mindenképp úgy kell időzíteni a parti-t, hogy az számára is megfelelő legyen. Ahhoz, hogy kényelmesen érezze magát, semmiképp ne a szülés hónapjára tegyük az időpontot, a hetedik vagy a nyolcadik hónap környékét érdemes választanunk, de mindenképp figyeljük a kismama állapotát és ehhez igazodjunk.

Helyszín

Ahogy az magától értetődő, mindenképp olyan helyszínt kell választanunk, ahol a kismama kényelmesen érzi magát. Mivel a buli alkoholmentes lesz, így semmiképp ne egy bárt válasszunk erre az alkalomra, továbbá érdemes kerülnünk a spa-kat is, valamint a szabadtéri megoldások sem a legjobbak, hiszen szükségleteit tekintve, olyan helyet érdemes választanunk, ahol elérhető közelségben van a mosdó. A legjobb megoldás, ha a kismama megszokott környezetét választjuk.

Díszítés

Ha egyszerű babaváró partit rendezünk és tudjuk a baba nemét, akkor érdemes olyan díszítő elemeket választanunk, mely ennek megfelelő. A legáltalánosabb megoldás szerint kisfiú esetén kéket, kislány esetén pedig rózsaszínt használunk a dekoráció során. Érdemes alapvetően a pasztellszínek közül válogatnunk, hiszen ezek sokkal barátságosabbak, egyszerűbbek és ízlésesebbek. A dekorációba bevonhatjuk akár a vendégeket is, így megkérhetjük őket, hogy kékben vagy rózsaszínben érkezzenek.

Amennyiben gender reveal partit tartunk, azaz most fogjuk felfedni a baba nemét, a díszítés lehet kék és rózsaszín egyaránt, sőt beszerezhetünk külön erre a célra szánt kellékeket, melyeken mindkét nemhez kapcsolódó minták és színek láthatók. A baba nemének felfedését számos fantasztikus módon kivitelezhetjük, használhatunk akár tortát, lufikat, konfettit vagy egyéb ötletes megoldást is.

Ételek és italok

Mivel ez egy egyszerű parti, nem kell többfogásos menüvel készülnünk, elegendő beszereznünk vagy készítenünk néhány süteményt, rágcsálnivalót vagy szendvicset. Italok terén csupán arra kell odafigyelnünk, hogy a kismama nem ihat alkoholt, így szolidaritásból ezekkel ne készüljünk. Vásárolhatunk azonban különböző gyümölcsleveket, készíthetünk teákat vagy alkoholmentes koktélokat is. Természetesen az ételek, italok és az evőeszközök színe és mintája is kötődhet a buli témájához, így sokkal hangulatosabb lesz a parti.

Játékok

A csodálatos és támogató beszélgetések mellé különböző játékokat is beiktathatunk, melyek még izgalmasabbá tehetik az eseményt. Játszhatunk különböző tippelős játékokat, melyek a baba nevéhez, pontos születési időpontjához, súlyához, hosszához stb. kötődnek, kóstolhatunk különböző babaételeket, így a jó szórakozás mellett összegyűjthetjük a kicsinek megfelelő ízvariációkat is, de bármilyen más ötlettel is előrukkolhatunk, ami emlékezetesebbé teheti ezt a napot. Ha gender reveal partit tartunk készülhetünk például olyan tippelős játékkal is, mely a baba neméhez kötődik. A tippeket akár össze is gyűjthetjük, de hordhatnak magukon a vendégek olyan szalagot vagy kitűzőt is, mely a tippjüket mutatja a nagyvilág felé.

 

Ha ezekre odafigyelsz, a buli garantált siker lesz, de bármilyen kérdésed van a témával kapcsolatban, keress minket bizalommal a hellomamiwebshop@gmail.com e-mailcímen vagy Facebook oldalunkon!

Az oldal tetejére